Slapp lördag

Jahao.. Jobbade i natt, vilket gick bra. Satt på CT:n och spelade HÖG musik för Eva. Hehehe >=). Annan personal tyckte det verkade såå trevligt att jobba på röntgen när man får lyssna på Spotify. Oh yes. It is!
V V Brown - Shark in the water går på repeat nu.
Var hos Ylva och värmde min lunch eftersom jag saknar micro.. satt där å snackade skit ett tag sen gick jag köpte godis, VERY BAD! Jaja.. jag ska ju migsjälv en fet födelsedagspresent sen så då löser det sig. DET VET JAG! eller hoppas.. hehe.


Fredagnatt

Jaha... då var man på jobbet ÄNNU EN helgnatt. Dammit. Vart tar mitt sociala liv vägen? Värre kommer det bli också. =( men jag får ju pengar.. får fokusera på det.
Min röst är inte vad den varit.. jag har svårt att göra mig förstådd på telefon.. jag bräker i luren. Hostar gör jag också. Ringde ju sjukvårdsupplysningen idag.. tänkte fråga om min krupp, men så när jag kom fram så visste jag inte vad jag skulle säga så jag la på. Hehe.
Imorgon händer vad?.. jobb vet jag, men innan?..

Jag är 25 och har krupp

Krupp / Översikt

Reviderad: 2008-05-28

Allmänt

Krupp är en vanlig barnsjukdom som beror på att området nedanför stämbanden blir svullet, oftast på grund av en förkylning. Eftersom luftrören är ganska trånga hos små barn, kan redan en liten svullnad i svalget leda till att luften får svårare att passera.

Krupp brukar gå över inom en vecka. Barn som har haft krupp en gång kan få det igen i samband med nya
förkylningar. När barnet kommer upp i fem-sex års åldern brukar besvären försvinna.

 

Symtom

Barn som får krupp brukar

  • få skällande hosta
  • bli hesa
  • få en väsande och ansträngd andning
  • få svårt att andas.

     

 

Behandling

Barn som brukar ha krupp behöver oftast ingen behandling. Det brukar räcka om barnet får komma upp och sitta eller stå. Det är bra om barnet också andas frisk luft.

Om barnet blir upprört kan besvären bli värre. Därför är det viktigt att försöka lugna barnet.

Det är sällsynt att krupp leder till allvarliga besvär, men om det skulle behövas kan barnet tillfälligt få behandling på sjukhus med till exempel kortison eller adrenalin.

 

När ska man söka vård?

Man ska söka vård direkt på en vårdcentral eller akutmottagning om

  • barnet är under ett år och får symtom på krupp
  • det är första gången barnet får krupp
  • andningsbesvären inte går över inom 15-30 minuter efter att barnet har fått komma upp
  • barnet har mycket svårt att andas
  • barnet har svårt att andas och samtidigt dreglar, har svårt att svälja eller har hög feber.

Man kan alltid ringa sjukvårdsrådgivningen för råd.


BARA Bullshit! Jag har fortfarande krupp. Inte varje gång jag blir förkyld men ofta så får jag krupp. Jag vet för jag har haft det sen jag var liten och det är EXAKT samma grej som när jag var liten. Jag fattar inte.. jag vaknar är tät som fasen i luftrören, hostar som en hund skäller och det gör ont som fan. Imorrn ska jag ringa sjukvårdsupplysningen, jag vill veta vad det är jag har om krupp nu BARA drabbar små barn.

Galet dygn

Jag åkte ju till Stockholm igår för att fira min födelsedag i efterskott. Jag hann med en hel del måste jag säga på så kort tid. Det blev käk och vin på söder, trevligt att vara på söder, jag har ju aldrig varit där förutom när jag spelat handboll i Eriksdalshallen. Vi hann iaf med några barer och lite till. Galet och konstigt kan man också sammanfatta kvällen, hehe.
Idag har jag iaf handlat lite på söder.. en snygg (!) klocka bland annat.


TILDE 25 BAST!

Låter ju helt sjukt. Skulle jag vara 25 år? det trodde jag aldrig skulle hända, för det är ju gammalt. rrrrrrrrrriktigt gammalt.
Jag funderar iaf på en födelsedagspresent till migsjälv. Jag tror det blir ett träningskort på SATS. Det kommer bli FETT! Jag är as laddad. Kosta vad det kosta vill som jag gärna säger =)
JAPP ett kort på SATS it is!!

Det står inte på

Alldeles alldeles snart är det den 27 oktober. En mycket MYCKET speciell dag, kanske den bästa. MEN jag vill inte bli äldre än såhär. Jag tror jag har lite 25-års kris. Känner inte alls för att fylla år. Natt jobbar jag också på min födelsedag.. KUL!
Idag har jag iaf varit sjuk och legat i soffan hela dan.. och tittar på True Blood. Det var najs =) Imorrn ska jag sova ut... träna kan jag inte.. men.. hmm... förbereda inför rtg-festen kanske.

Äta upp

Jo tack.. det förra inlägget fick jag äta upp kan jag säga. NU är jag förkyld, och inte lite heller. Men det är bra.. då kommer det ju att gå över. Det är då ingen svinis iaf.. lungorna är hela å fina. Jag orkar inte ens laga frulle, DÅ är man sjuk. Ojojoj.. det är sååå synd om mig.
Orkar inte skriva mer.. hejj.

Förkylnings helv...

Det är så långdraget och jävligt. Okej, inte så jävligt men utdraget eftersom det inte händer något.. först har jag ont i halsen jätte länge (3 dar) men det ingen förkylning direkt, nu börjar snoken göra ont.. hur länge ska det pågå då? känner mig inte jätte sjuk men tillräckligt för att inte kunna träna och för lite för att säga att jag är sjuk. Ahh.. Less jag blir! Bättre att det bryter ut rejält så jag blir av med det och kan fortsätta med mitt liv.
Idag har annars varit en trevlig dag med besök hemmifrån av papi, Gerd, Josefine och bäbisen Märta. det har aldrig varit en bäbis i mitt hem.. men det gick ju bra ändå =) hehe. Vi gick till Amazing Thai och åt oss proppmätta. Sen skulle jag ha festkommittémöte här i hemmet. Vilket också var trevligt.. vi kom fram till mycket bra och nu är jag sugen som få på festen. Framförallt att få klä ut mig. Det gäller ju att kunna stoppa utklädandet i tid så man inte ser ut som en julgran... det är en fin gräns där.. Men tror det blir sketa bra!

Bjuder på ännu en snygg bild =))


Hårdrock

Har jag gjort något upptåg på senaste tiden... hmm... njä.. inge mer än att jag var på massage igår. Det var najs.. tidigare gånger har det varit ren plåga eftersom jag har en hel del muskelknutor efter handbollen vid skuldrorna. Men eftersom de börjar lösas upp nu gör det inte så ont.
ONT i halsen har jag dock fortfarande.. tänkte nästan spela idag om jag nu inte hade ont.. men det gör det och då spelar jag inte. Jag vill inte råka få hjärtmuskelinflammation och behöva byta hjärta och sedan behöva äta medicin livet ut för att kroppen inte ska stöta ifrån det nya hjärtat. Njää...
Det här med rtg-festen har gjort att jag började leta gamla låtar jag lyssnade på för länge länge sen.. typ i åttan på högstadiet. Faktiskt en hel del bra låtar fortfarande =) så jag lyssnade på dem för att få lite feeling inför mitt skapande av maskeraddräkt. =)) haha.

Manowar - Master of the wind
Manowar - The crown and the ring
Manowar - The power of thy sword
Dio - Rainbow in the dark

Skid Row - 18 and Life ( har jag aldrig lyssnat på innan.. men det kan man ju göra om man tycker det är roligt =))

Inspiration

Vi ska ha personalfest på röntgen om två veckor (!!) och det är ROCK-tema vilket betyder att man ska KLÄ sig rockigt. Jag har kollat runt lite på google och fått lite inspiration... Jag älskar att klä ut mig så jag tänker ta vara på tillfället..




Twisted sister var rätt tama.. så tveksamt om jag plockar nåt från deras outfits.


Svininfluensavaccin

Jag har ångrat mig. Fick det i armen igår och jag har så satans ont, kan inte ens lyfta armen. Hm... =/ känner mig handikappad.. men det hjälper att gnälla lite =)
Nya glasögonen fick jag igår och de känns helknasiga.. jag tycker alla avstånd känns helt fel. Jag vet inte om det ska va så eller om jag bara ska ha dem när jag sitter vid datorn.
Tål att funderas på

Mycket nytt

Idag har jag fått influensavaccin. Gillar inte att få sprutor men det gjorde inte speciellt ont... då. NU gör det så satans ont i armen att jag inte ens kan lyfta den, skulle behöva en mitella. Kanske får jag feber också. vem vet.. flera som fått det.
Jag har även hämtat ut de nya glasögonen idag.. känns jättekonstigt att ha dem på mig... jag blir lite nervös att det ska vara fel på nåt sätt.. känner mig lite yr. Hoppas det blir bra iaf.

25 år

Fyller snart tant =((
Jag har kommit på nåt som skulle kunna lätta bördan. En grym systemkamera =)


Större lägenhet

Jag behöver en större lägenhet. Punkt. Jag har för mycket grejer som inte passar sig i mitt vardagsrum/sovrum. Det blir för mkt saker så samma plats. Jag ska fixa en kontorshörna.. så nu blir det vardagsrum/sovrum/kontor. Kul. Nej, jag behöver en större lägenhet.
Jag är dålig på att kasta saker jag har fått eller som jag har tyckt mycket om en gång i tiden.
Garderoben håller sig städad. Jag har hotat mig själv med stryk om jag stökar till den igen.. och det funkar =)
Jag har även tänkt måla väggen med nåt motiv.. vet ej med vad men nåt ska jag komma på.
Sen behöver jag ett designat skrivbord.. Peter? =))))

Radiotjänst

Jävla R... de väckte mig idag, tjugo över två. Mitt i all förvirring kunde jag inte säga att jag inte hade tv..
Därför är jag så vansinnig irriterad.. har varit irriterad hela dan.
Ledig är jag imorrn.. tänkte åka till sthlm. Nu vet jag inte om jag orkar.. har ingen lust.
Handbollsträning imorrn, härligt. Var längesen nu. Känns att jag inte tränat på ett tag.. var dock på gymmet nu på eftermiddan.. så lite har jag rört på mig idag... men är fortfarande irriterad.

Mardröm

Hade en riktigt mardröm precis innan jag vaknade. Otäckt när de känns så verkliga.
Jag drömde att jag skulle föda och jag var inte alls beredd. Jag var där helt ensam och grät oavbrutet för jag var så övergiven.. Jag vägrade vara uppe och gå för att påskynda förlossningen.. jag ville ju inte ha nån unge. Jag hade inte förberett mig alls och jag panikade över det... nej fy.. det var HEMSKT!

Uppdatering

Måndag och ny vecka. Hur jag än jobbar så längtar jag till helgen.. Jag har jobbat hela helgen och ska vara lite ledig nu mitt i veckan.. ändå så längtar jag till helgen.
I lördags spelade vi match mot tabelljumbon Ik Nordia, som väntat blev det vinst med 32-15.. det var kul men jag känner att jag inte spelat handboll på länge.. det är jobbigt att inte kunna träna normalt.
På lördag blir det sammandrabbning med Vassunda, DET blir spännande om något. Förra året blev bortamatchen mot Vassunda säsongens roligaste match, hoppas på en repris.
Jahopp... jobb inatt igen då.

Optikern

I inlägget "sugigt" utelämnade jag en del detaljer om det där med glasögonen och papis åsikt, men i stort sett så är allt jag skrivit sant.
Jag har iaf varit hos optikern alldeles nyss och det som vanligt inte som jag trodde. Ingenting blir som jag tror nämligen. Men det blev bra, över förväntan! Jag skulle kolla om jag har ändrat syn sen -02 och om jag behövde linser. Och svaret var ja på alla frågorna. Jag har haft galsögonbehov på bägge ögonen och vänster öga har alltid varit sämre. Därför hade jag lins på det ögat ett tag för länge sen. Nu hade det ju som sagt ändrats.. höger öga hade blivit bra =)) men vänster hade blivit lite sämre. Så nu drar jag +1,75 i linsväg mot tidigare +1,5.
Nya glasögon blev det ju också. Riktigt snygga tycker jag. Och papi du behöver inte vara orolig, jag får dom gratis. Terminalglasögon du vet.
Nu ska jag sova.. eftersom min skönhetssömn endast kom upp till 4,5h efter jobbet. =/

Sugigt!

JAHA! Nu börjar det igen. Har precis börjat en av mina fem nätter och det var en sugig natt. Började med att jag fick ställa med på nefroinlägg. Man sätter in en kateter i njuren.. ja.. så allt annat jag skulle göra kom i kläm.. hann inte med mycket alls. Och nu på morgonen har jag bara sovit till tolv. Helvete! Kommer inte bli bra.
Ska till optikern idag. DET bli spännande! Pappa tyckte att det var dåligt att skaffa nya glasögon, han tycker tydligen att jag ska ha ont i huvudet på jobbet =P.

Caramell

Efter senaste festen hos Sara-Lisa så hade vi mitt spotifykonto öppet.. väldigt spännande låtar jag har på min playlist nu måste jag säga =). Caramell tex., det var inte igår jag lyssnade på dom. Jag minns att jag hade "om du var min" som mina absoluta favoritlåt. Haha.. roligt.


Ja och CD:n har jag fortfarande kvar =))


Min mun blöder

Det gör så JÄVLA ont rent ut sagt. Tandhygenisten Kerstin är inte att leka med.. och nu vill hon dra ut en visdomstand.. otippat.

Kupolen

Idag har jag besökt Kupolen för andra dagen i rad. Inte för att jag trodde att jag skulle kunna hitta nåt mer men jag behövde gå in på Lagerhaus en gång till. Kan gå runt där och bara titta på alla roliga saker hur länge som helst nästan. Blev lite två lyktor (lila såklart) och en lila diskborste, MKT vacker. Ja nu vill jag bara bli klart med köket så jag kan börja pyssla.
Imorrn tandläkaren.. ah jag befarar det värsta.. kommer att få göra återbesök. VILL INTE!!!

Uppskattning

Det räcker med att jag kommer in i rummet så börjar Molly spinna och det högt. Det kallar jag uppskattning. =)

Jag har en plan...

Är hemma i Dalarna nu. Har gjort ett besök på kupolen och inhandlat pyssel. Jag ska börja pyssla. Jag älskar nämligen att pyssla... tror jag =) hehe.
Köpte en del fina saker till lägenheten också.. en godisskål som är sååå tjusig. Imorrn ska jag.. hmm... göra nåt.
Sen på onsdag ska jag till tandläkarn.. kommer gå dåligt känner jag. Sen på fredag ska jag till optikern.. DET blir spännande om nåt.