Tilde 28år!

28!!! OMG jag är gammal på riktigt, jaja... det är som det är. Kalas hade jag igår med kladdkaka, kladdkaka med topping, budapesttårta en köpt och en misslyckad. Trevligt med vanligt kalas. Idag kommer pappa och Gerd, så lunch på stan och en lägenhetsvisning ska jag hinna med innan matchen. Nu är det städat och fint i lägenheten, nu ska jag försöka hålla det så =D

Hjärtat

Idag trodde jag att jag hade fått hjärtflimmer, arytmi, ja ALLT. Igår när jag hade tränat i tre timmar (igen, fast jag tänkte att jag aldrig skulle göra om det) och låg där på yogamattan så slog hjärtat väääldigt konstigt, vartannat slag var hårt och vartannat inte så hårt. Tänkte inte mer på det, åkte hem åt välling och la mig. Tänkte faktiskt.. "hur kommer jag att må imorgon med så lite mat som jag ätit under dagen?" men det hade jag glömt när jag vaknade imorse. Så jag kan säga att jag inte direkt förstod varför jag hade hjärtklappning och konstiga slag under dagen idag.. tills jag kom på att jag faktiskt hade tränat 3h.. inte druckit så mkt vatten ELLER ätit speciellt mycket... smart Tilde smart... Jag var SÅÅÅ nära att gå ner till akuten och kolla upp mitt EKG.
Har fortfarande hjärtklappning så det är nog bäst jag tar och dricker lite grann... konstigt är också att jag inte är törstig. Ja det är mycket konstigt nu. =)
Jag och Sandra har anmält oss till en yogatävling. Den som kör mest yoga under 30 dagar vinner ett pris.. och nu jäklar ska jag yoga.. det måste bli 5-6 ggr i veckan MINST. Jag kommer alltså att vara ful i håret i 30 dagar! Jag kommer behöva tvätta var tredje dag. Tävling är tävling och det är kul =)

Festen, handbollen, helgen

Vilken skitnatt, har inte sovit något.. så med sprängande huvudvärk försökte jag gå upp och åka och jobba. Men jag måste sluta med det, bita ihop och bara jobba. Så jag sjukskrev mig idag. =( kan inte låta bli att tänka att det är fel... fick sova men huvudvärken har inte släppt =(.
Igår spelade vi match iaf och vi vann! Det var iof mot tabelljumbon Sollentuna, men jag gjorde 11 mål, hör på den =) Rekoooord! Tänk att man kan slå rekord vid så hög ålder som 27 =).
Festen i fredags var riktigt rolig och jag var Million Dollar Baby. Gick ganska många matcher med den outfiten
mot diverse festdeltagare... suuuuck, men det var kul ändå!
 
 
 

Utmaning

Idag håller jag på med en utmaning! Jag kör Bikramyoga INNAN handbollen.. får se om jag kommer bete mig som en gummigubbe. Höll för övrigt på att svima flertalet gånger under passet, det var helt förjävligt... antingen trodde jag att jag skulle spy eller svimma, jag kunde inte ens se klart. Jag tycker alla ska testa bikramyoga iaf... det är nyttigt att utmana kroppen =)
Idag har jag fått hem en del skydd som jag tänkte börja använda. Har fått ett värmeskydd till ryggen eftersom den plågar mig varje dag, så det ska jag ha på jobbet. Sen så har jag köpt ett axelskydd till handbollen, får se om det hjälper med värme så jag slipper ha ont när jag skjuter. Vet dock inte vad jag ska göra åt mina knän som värker, höften och fotleden. Fotleden blir aldrig bättre och när jag tror den är bra så stukar jag den på nytt, som i söndags.
Imorgon är det iaf dags för årets röntgenfest!!!! TJOHOOO, avslöjar INGET men håll utkik för jag vill gärna berätta ;-)
 

Jag har vart på kurs!

CT-barn hur gör man?
Så hette kursen. Vi har i Solna på Karolinska. Mycket matnyttigt måste jag säga. Vi fick även besöka Astrid Lindgrens barnsjukhus eller ja barnröntgenavdelningen. Väldigt trevligt med alla modaliteter på samma ställe. Bodde på hotell och hade aaaastråkigt, ingen dator, ingen bok ... nada... jo en tv med fem kanaler. Suuuck!

Yogan ger resultat!

Nu har jag yogat 9 ggr på två veckor. Jag kan placera pannan på knäna när jag står utan att böja knäna, så det går framåt. Sen känns allt lätt som en plätt i jämförelse med bikram yogan, inget gör så ont eller får hjärtat att pumpa så hårt som på de klasserna så en vanlig handbollsmatch är lättsamt i jämförelse. Sen så lär man känna sin kropp och vad man klarar, så när man känner att man håller på att dö (på match eller på bikramklassen) så vet man att man orkar liiiite till.
Idag har vi alltså matchat och vi förlorade med tre bollar... surt för jag hatar att förlora men det känns ändå bättre i spelet och jag är inte lika bitter som efter förra matchen. Imorrn drar jag på kurs i Stockholm, CT för barn-hur gör man?.. så det blir intressant.

Fått nog!

Nej nu vill jag må bra!

Helg!

Gud vad skönt med en som man inte jobbar på. Jag är aldrig ledig känns det som... på helgerna iaf. Idag har jag varit och köpt tyg till min outfit på fredag då vi har röntgenfest. Och som vanligt går jag all in. Jag ÄLSKAR att klä ut mig. Varför fick man aldrig gå på maskerad förut? Det är sen jag började jobba på röntgen som det har börjat bli tema-fester. Jag kommer inte att avslöja min outfit här utan den är SUPER hemlig, hehe.. Jag hade inte tänkt gå all in detta år men nu blir det så iallafall. Efter stan så åkte jag på bikramyoga och sen har jag varit ute å käkat med SL, Carro och Erik. Imorrn är det match.. kommer nog gå bajs... det gör det oftast med handbollen numer.
 
 

aaaahhhh

Idag har det varit en riktig skitdag. Folk har varit helt dumma i huvudet. Tex. så öppnade avdelningspersonal dörren till ct:n mitt under körning och blir sura att de inte får komma in. När jag förklarar att om dörren är stängd och lampan med "röntgen pågår" lyser så pågår det oftast röntgen innanför dörren. "tack för tipset" fick jag till svar. Sen fortsatte han och sa att ibland så är dörren stängd ändå utan att vi röntgar där inne. Då svarade jag att man är välkommen att vandra runt och komma in från andra hållet och fråga om man får komma in, men visst du kan få öppna dörren om du vill. (tänkte mer på hans skull, att han skulle slippa få strålning på sig). Idioter!! Och sen hände en massa annat skit som också irriterade mig till bristningsgränsen. Jajja..idag skulle jag behöva gå på bikramyogan istället för handbollen. Känner att jag kommer bli ännu mer irriterad när jag åker dit. Och nu är min tålamodsbägare fylld till bredden.. jag kommer nog att få ett utbrott. Jag räknar med det.

Baking!

Känner mig extremt effektiv idag. Eller effektiv och effektiv.. har fått mycket gjort under dagen.
Jag har: bikram yogat, tvättat, vikt tvätt, städat lite smått =), diskat (kanske ingen big deal för vanliga men för mig är det berg varje gång jag ska diska), städat undan saker som bara ligger och skräpar (vilket är en del), slängt sopor, bakar (still baking), handlat... ja säg nåt jag inte gjort ;)
 
hehe önskar jag orkade göra sånt här varje dag. Bakar ett sån där superenkelt bröd men som ska vara inne i ugnen i 1,5h. Blir två formar men jag som bara har en form så tar det 3 timmar =)

Jobbhelg

Jajjemen!
Började kvart i sju imorse. Kul... Lite segt eftersom jag var uppe till ganska sent och tittade på film (Apornas Planet : (R)evolution). Men nu är jag hemma och ska käka tacos!! Åh vad gött, men än så länge är jag inte hungrig..
Poppar massa musik på jobbet för att stå ut. Det blir en hel del House =)
Calvin Harris - We'll be coming back
Swedish house mafia - Don't you worry child
Swedish house mafia - Greyhound
Asaf Avidan & The mojos - One day
Psy - Gangnam style (Såklart!) =)
Nause - Hungry hearts
Lady Gaga - Highway unicorn
The script - Hall of fame

Händbålsmatch

Ikväll är det säsongspremiär för mig på handbollsplanen i matchsammanhang. Börjar bli lite nervös redan faktiskt.
Sitter fortfarande på jobbet och håller på med metodboken men kommer inte längre idag som det ser ut. Imorrn är jag ledig och jag ska få soova ut. Kanske skulle jag ta å städa lite.. vid tre blir det Bikramyoga. En bra fredag hoppas jag på.

Nu är det TUNGT

Oj herreguuuuud vad trött jag är nu. Yogan gick sådär.. har tydligen ätit för lite idag och kom dit hungrig.. så jag var svag och hungrig hela passet. Längtade efter cocosvattnet hela sista timmen... och vad gör jag? Tar fel smak! aaaahhh... Försöker dricka mig otörstig men det går inte och magsäcken är full nu, får inte i mig mer... Behöver dropp.

min träningsvecka

Måndag: Bikramyoga
Tisdag: handbollsträning och Bikramyoga
Onsdag: Bikramyoga
Torsdag: handbollsmatch
Fredag: Bikramyoga
Lördag: vila
Söndag Bikramyoga
 
 

Yogat igen

Inte nog med det.. handboll innan. Var gaaaanska jobbigt.. vätskebalansmässigt. Sprängande huvudvärk under de sista positionerna... aj aj... vattnet tog slut.
Värmen störde mig inte lika mycket denna gång, inte svetten heller. Och cocosvatten efter, MUMS. Nu är jag skakis och ska duscha...

tisdag

Kände mig aldeles lugn, harmonisk och alldeles mjuk i kroppen efter gårdagens pass. Idag gäller det att fortsätta att vätskebalansera med en massa vatten hela dagen. För idag är det handboll mellan 18.00 och 19.30, sen ska jag snabbt som attans cykla till yogaklassen. Så idag blir det träning i 3 timmar!!! oooopsss..
Fast yogan är inte lika nerbrytande som handbollen så det blir bra att köra den efter.
Hela veckan sitter vi och pysslar med metodboken på jobbet. Det är bara en massa krångel och bildformatering. Huvudet exploderar snart.
Jobbar även sex dagar denna vecka.. iinte bra.

Bikram yogat

Idag har jag testat på en ny träningsform, Bikram yoga. Det är en yogaform där man utför en massa positioner i 40 gradig värme. Satan i gatan vad svetten rann, det kan liknas med ett besök i bastun. Inget skämt. Jag är riktigt stolt över att jag inte gav upp och jag klarade en massa saker jag inte trodde jag skulle klara. Så nu ska jag köra gärnet i två veckor, sen får det kanske bli ngt månadskort.