ljusstake

ljusstake



Min nya ljusstake som jag fick igår av brudarna! Kanonsnygg som passar utmärkt till mina nya gardiner. =)

En praktikdag!

Idag tog jag igen min sista praktikdag från februari, då jag var tvungen att flytta på en dag. Jag hade genomlysningen kvar och skulle få vara med på en massa colonundersökningar. Ja ni vet där dom går in med en snoppliknande (why??!) kateter för att med kontrast och luft spänna ut tarmen för att kunna se om det är stopp eller liknande. Okej, man häller i mellan 8 dl och 2 liter in i tarmen för att det sedan efter undersökningen ska rinna ut i påsen igen. Tror ni allt kommer ut medans patienten ligger på bordet? nope...  kanske när patienten sätter sig upp och med hjälp av tyngdlagen? kanske när Tilde försöker hjälpa patienten att sätta sig upp? japp!! det kom.... på mina HÄNDER! jag hade inte handskar på mig! hehe... DUMT!
MEN det var en mycket lärorik dag på andra sätt och det är skoj där.. det är så lugnt och tyst... man får träffa många gulliga patienter som är sååå tacksamma... sånt piggar upp. Liiite "skoj" var det också när jag såg Pernilla ute i väntrummet pga sin skada som hon fick på matchen igår.. fick prata lite... och jag spanade in hennes bilder =)
Imorgon ska jag sitta med plugget hela dagen... tenta på fredag och min fölseda.
22 bast.. think of that!

Måndag IGEN!

Det är ständigt ny vecka.
Idag börjar jag kvart över ett och det är helt underbart att få sova lite... eller så mycket sov jag kanske inte. Ställde klockan på nio för att jag ska äta för att jag sedan ska hinna med att äta lunch innan jag åker, suck... jag och mina rutiner, Jag är fan autistisk.
Igår spelade vi match i Solna. Halv elva började matchen och vi var tvunga att gå upp sviiin tidigt (halv sju) höll på att svimma för att det var så tidigt, hehe. Jag tog mitt uppåttjack och jag sprang hela matchen utan att bli alltför trött. Det var skit bra, det ska jag fortsätta med på maycher. (okej uppåttjacket var koffeintabletter. Kanske måste nämna det så att inga missöden uppstår) Olov var där å tittade, skoj! Synd nog förlorade vi. VI kunde ha vunnit, det satt inte långt inne men de var mycket längre och tyngre. Ja ja... På tisdag har vi match igen och då SKA vi vinna.
Om någon har missat så fyller jag 22 år på fredag. 22 var ju jätte gammalt när man var liten, nu känner jag mig fortfarande som jag gjorde för fem år sen.
Så på fredag ska jag ha kalas. Det blir mexicanskt tema... hehe eller det blir väl nåt hopplock bara.
Snart kommer David hit och hälsar på. Morsan å peter kommer för övrigt på söndag, så det blir trevligt.
Min praktik börjar nästa tisdag. Jag ska befinna mig i Enköping klockan 7 på morgonen. shit! jag börjar seriöst fundera på om jag kommer att klara av att arbeta sen när jag är klar. VEM orkar gå upp så tidigt jämt? man vänjer ju sig iof sig men ÄNDÅ! Jobba hela dagarna.. nej fyyy. jag kommer att stupa. Hela praktiktiden kommer att betyda inget liv.
16 december ska jag se på handboll på hovet. DET blir skoj...så det så.. nej fy nu ska jag sluta svamla.

Kommit igång!

Javisst känns det så? Att jag har kommit igång med bloggen. Kan inte riktigt sluta =)
Idag har det varit fredag jue! Bästa dagen på hela veckan då man har hela helgen framför sig... med en massa plugg iof sig.. men pappi och frida kommer imorron och jag ska baka till dom =) Jag ska baka hör å häpna kladdkaka =) för det gör jag ju aldrig annars. haha.
Så det blir väl till att äta gott å så imorrn.
TYDLIGEN så har vi missat att det finns en skobutik ( scorette) med TVÅ våningar!!! SKANDAL!!! haha..jag har bott här iETT år och har MISSAT scorette med TVÅ våningar. Får dra dit Frida imorrn och spana in.. Malin sa att hon var i skohimlen när hon idag var där för första gången...=) jag väntar på samma upplevelse...
Idag så har jag bokat biljetter till handbolls EM i stockholm... ska se semifinalerna med David =) ska bli asnajsigt.
Skulle ha tränat idag men efter att ha fått mjölksyra av att cykla till skolan så fick det bli en kväll i sängen. Kanske lika bra.. hade inte återhämtat mig från matchen i tisdags.

Varje frdag är vi på röntgen och traskar runt i de evighetslånga korridorerna med en massa fysiker som ska lära oss om strålning... rätt skoj när man är på mammografin med en rätt ung fysiker som ska berätta hur man trycker ut bröstet med 20 kg (!!, tänk på det=)) utan att rodna. Fysikerna är verkligen orginal... en av dom är speciellt rolig...han ser ut som en professor som man har i fantasin..tjocka glasögon, rufsig frisyr.. munstasch och är allmänt tokig.

Listar låtar som är MYCKET bra att ha när det ska till att dansas:

Junior Jack - stupiddisco
Bob Sinclair - Dance everybody

Andra låtar som är bra att poppas:
Justin Timberlake - I think she knows
Coldplay - Talk

Trevlig helg!!


En bra dag.. jag har ridit!!

Hör och häpna.. jag har ridit idag! För alla er som trodde att jag har lagt ridningen på hyllan.. så har jag bevisat motsatsen.
En tjej som jag umgås med mycket i skolan har en häst och jag vet inte hur länge karin sagt att jag borde komma och rida, men det har aldrig blivit av förrens idag.
Karin har en fin häst, en riktigt fin häst, en riktigt jävla bra häst men lite knasig.. så jag har väl inte legat på Karin sådär jätte mycket för att få rida. Han kastade av henne förra året så att hon bröt armen och Karin kan rida. Så jag såg framför mig hur han skulle leva loppan med mig på ryggen.
Tog iaf tåget mot Knivsta där Karin skulle plocka upp mig och så bar det av mot hemmet och senare stallet. Där Karin har Prinsen (som han så vackert heter) så står det en massa andra hästar och Karin hade fått låna en häst av ägarinnan så att vi hade varsin och det var ju kanon.
Jag var verkligen skitnervös inför alltihop... att vara i ett stalll och i hästars närvaro... och sen är det ju alltid speciellt med privathästar och ägare...det ska ju alltid vara så krångligt med allt... och jag ville inte göra fel. Men allt gick fint.. hämtade in hästarna och fixade iordning och gav oss av mot ridhuset (där hon och axel bor... ja dom bor faktiskt i ett ridhus) men först tog vi en liten vända i skogen. Shit vilken fin häst hon har.... mycket välriden! men FY FAN vad jobbigt det var!! jag har inte ridit en ordentlig häst sen nian... typ 6 år sen!!! jag ORKADE inte rida lätt typ i skogen... det var en studsig häst... sen gick vi in i ridhuset för att man skulle få prova på lite mer dressyr. Prinsen är ju dressyhäst. Det var det jobbigaste jag gjort på mycket mycket länge... jag tror jag orkade rida riktigt i tio minuter... hade paus och red lite till... Jag har aldrig ridit en så bra häst förut. Det var galet. Karin fick ta över så att han fick jobba lite för seriöst så orkade jag inge mer... aaahhh...det var hemskt. Jag trodde att sånt fanns kvar. Axlarna, ryggen, benen ...ja allt värkte. Sen provade jag Lilleman som Karin hade fått låna... lilleman kanske inte är ett passande namn för en sån biff.. och han var tuff att rida. SEG men snäll... orkade dock inte hålla galoppen på en volt... patetiskt att jag försökte... han red jag kanske i 4 minuter sen var jag död... men det var SKIT SKOJ!! man blir sugen på att skaffa häst. men det får nog dröja ett antal år.
Har precis kommit därifrån och ska snart på handbollsträning... skönt att slippa göra nåt så jobbigt som att rida =) handboll är inte SÅ jobbigt som ridning när man är otränad...jag lovar.

Jag borde skämmas!

Här har jag lovat och lovat att skriva.. men skriver jag? icke!! skärpning.
Idag är det onsdag och vi har en extra inlagd träning för alla i B-laget som inte fick spela igår på matchen..men även vi i a-laget måste träna igen.. kanske lika bra.... jag har ju fortfarande problem med vikten... dämmit!!!
Javisst matchen igår.... vi hade några återbud men skulle ändå ha klarat av HK Spåret och deras 8 spelare...om de hade varit ett normalt lag. Det var inget normalt lag vi mötte.... dom var ju för fan från elitserien... jävla skit... här trodde man att det var elitserien nästa för HK 71.. jaja... det är väl bara att drömma på... spelade rätt okej.. men fan vilken otur jag hade... i virket  varenda jävla skott, fick till slut in 4 bollar. Idag är man öm och ska träna styrka och teknik. blä.
Ska förresten börja sälja smink som extrajobb. Ska bli skoj... funderar på att bli försöksperson till olika medicinska tester.. kan ge lite kosing... tex 38 000. Men vem vågar göra nåt sånt?
Ilördags hade vi handbollsfest med laget.. det var trevligt och sedan gick vi ut på platina och svängde våra lurviga, det var också roligt. Jag funderar på att skaffa cykelhjälm... folk dör som flugor på cyklarna i denna stad... och man har sett en del cykelolyckor på röntgen... att man inte använder hjälm alltså... det är inte så himla dumt. Vad väljer man... att vara snygg eller att leva?
I helgen kommer fassan å frida.. då gäller det att ha städat innan... guuud så jobbigt =)
Förresten så ska jag rida hos karin imorrn.. HAHA! jag ska rida!! på hennes knasiga häst... men mycket duktiga dressyrhäst... =) skojj!!